Słodka gruszka
, wyrazisty ser
, szynka parmeńska
i chrupiące orzechy
na mieszance sałat
. Wszystko polane sosem miodowo
– cytrynowym
.












SKŁADNIKI:
-mix sałat
-1 duża gruszka lub 2 mniejsze
-50 g sera z niebieską pleśnią
-50g szynki parmeńskiej
-garść orzechów włoskich
Sos miodowy:
-1 łyżka miodu
-sok z połowy cytryny
-2 łyżki oliwy z oliwek
-sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE: 

Sałatę układamy na talerzach. Gruszkę myjemy, obieramy ze skóry i kroimy na cienkie kawałki. Orzechy prażymy na suchej patelni. Ser pleśniowy kroimy w kostkę. Szynkę kroimy na drobne kawałki. Na sałacie układamy kawałki gruszki, kostki sera, szynke i posypujemy orzechami. Polewamy sosem.
Sos:
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Smacznego.




